RECEPTEN






LA COCINA COLOMBIANA - DE COLOMBIAANSE KEUKEN



Hier komen elke maand nieuwe recepten bij. Inmiddels zijn er al een aantal recepten verzameld. Heb je ook een lekker Colombiaans recept laat het dan weten!!


Tajadas de plátano especiales

Ingrediënten : 4 groene bakbanen, 250 gram witte kaas, 4 eieren, 100 gram maïsmeel, olie om te frituren, zout naar eigen smaak.

Benodigdheden : Pel de bananen en snijd het in dunne lange plakjes. Laat de schijfjes bruin worden in hete olie. Leg de bruin gefrituurde plakjes banaan op een vlakke ondergrond en leg op elk bananenplakje een dun plakje witte kaas over de gehele lengte . Rol ze op en houd ze vast met een tandenstoker. Klop de eieren en haal de rolletjes banaan met kaas er doorheen en vervolgens haal je ze door het meel tot ze helemaal bedekt zijn. Frituur totdat er een goudkleurige korst ontstaat. Laat ze goed uitlekken en serveer ze meteen.




Sopa de pan en cazuela

Benodigdheden:
1 pond rode aardappels, 1/2 pond stoof rundvlees, 4-6 eieren, 2 broodjes, 1/2 pond witte kaas, 1 kop melk, 2 blokjes kipbouillon, 4 theelepels boter, 4 verse korianderbladeren, Zout naar eigen smaak.

Bereidingswijze:
Was, schil, en snijd de aardappels in kleine stukken. Snijd het vlees en de kaas in kleine blokjes. Breek het brood in kleine stukken. Hak de peterselie fijn. Doe het rundvlees en de aardappels in een grote pan en voeg 4 liter water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de kippenbouillon en het zout toe. Laat de soep ongeveer 20 minuten sudderen op half vuur tot het vlees zacht is en de aardappels vast en gaar zijn. Plaats 4 "cazuelas" (soepschotels die van klei worden gemaakt) bovenop het fornuis op laag vuur om ze op te warmen. Indien u geen cazuela heeft kun je de volgende handelingen in de grote pan doen. Doe in elke cazuela een beetje boter, het brood en 3 blokjes kaas. Giet dan de soep in de cazuelas en doe één of twee rauwe eieren zonder de dooier te breken erin. Bedek de cazuelas en laat de soep koken totdat de eieren klaar zijn, gekookt maar niet hard. Doe daarna de rest van de kaas erin met de melk en een beetje verse koriander. Dien de hete cazuelas maar brand je er niet aan!







Galletas de Navidad - Kerstkoekjes

Ingrediënten:
1 pond tarwemeel, 2 eieren, ½ pond boter, ½ pond suiker, 1 theelepeltje vanille, 2 theelepels meel voor de ovenplaat, Geraspte limoen.

Bereidingswijze:
Mix de boter met de suiker tot een zachte massa. Voeg de eieren toe met wat tarwemeel om het goed te kunnen mixen. Voeg de vanille, de geraspte limoen en de rest van het tarwemeel toe. Kneed het geheel tot het een zachte massa wordt dat niet meer aan je handen kleeft. Rol het deeg vlak met een deegroller. Snijd diverse vormen koekjes uit het deeg. Je kunt ook deegvormpjes hiervoor gebruiken. Plaats de koekjes op een ingevette en met meel bestrooide ovenplaat. Doe ze een kwartier in de oven op 350 graden en verhit ze zowel van boven als van onderen.






Escalopes de pollo en salsa de maracuyá

Benodigdheden: 6 stukken kipfilet, 3 eetlepels boter, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 ½ theelepel suiker, 3 lepels rum, 3 lepels limoensap, 3 lepels vruchtvlees/sap maracuyá, zout en peper.

Bereidingswijze: Doe 1 ½ lepel boter en 1 lepel plantaardige olie in de koekenpan en zet de koekenpan op half vuur. Doe de zes stukken kipfilet in de koekenpan en bak ze aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Maar laat ze niet te donker bakken. Kruid het naar smaak met zout en peper en houdt de kip warm. Haal wat olie uit de koekenpan en giet dit in een pannetje. Voeg de suiker, limoensap,rum en maracuya toe. Roer het goed door elkaar. Verwarm het geheel op half vuur totdat de saus warm is. Verlaag het vuur en voeg daarna de rest van de boter toe en roer het er goed door totdat het een bindend sausje wordt. Serveer de kipfiles in een schaal en giet de saus erover heen. Serveer suggestie: Rijst bij serveren en peterselie als garnituur gebruiken.




Sobrebarriga

Benodigdheden:2 pond biefstuk van al het vet ontdaan, een klein beetje zout, vers gemalen peper, plantaardige olie (voor de marinade), 1 kopje of beker grof geraspte uien, ½ Beker fijn gesneden (in blokjes) selderij, fijn gehakte bieslook,
4 in kleine blokjes gesneden tomaten, 3 eetlepels olie voor het braden, 2 glazen water, 1 flesje bier, Gemalen komijn.

Bereidingswijze:Laat het vlees een nacht in de marinade van zout, peper, plantaardige olie, uien, selderij, bieslook en tomaten staan. Verhit de volgende dag 3 eetlepels olie in een warme pan of wok en voeg de flankbiefstuk toe. Bak hem om en om goudbruin zonder dat hij te veel verbrandt. Vervolgens leg je de biefstuk op een groot bord en sauteer de groenten tot ze beetgaar zijn. Voeg vervolgens de biefstuk weer toe. Vervolgens voeg je het water en het bier toe en breng je het geheel aan de kook. Bedek de pan en laat het ongeveer 2 uurtjes doorsudderen tot het vlees goed heeft kunnen garen. Ongeveer na 1 uur kooktijd het zout en de komijn toevoegen. Daarna de biefstuk uit de pan halen en hem op een hittebestendige plaat of bord plaatsen. Bedek de biefstuk met uitjes enz. en laat hem nog even warm worden onder de gril.





SPAANSE CURSUS

Wilt u de Spaanse taal leren? Ga dan op studiereis!


Georganiseerd door Comunicando, Instituut voor de Spaanse taal.


De Spaanse taal en cultuur spreken tot de verbeelding van vele mensen. Cursussen in binnen- en buitenland lopen vol. De eerste beginselen zijn snel geleerd maar dan volgt een moeilijkere stap: het daadwerkelijk in de praktijk brengen van het geleerde. Deze reizen zijn daarvoor bedoeld: het in de praktijk communiceren met de Spaanssprekende.


In het Bourgondië van Spanje, de Rioja, worden naast een aantal culturele excursies vijf praktijklessen georganiseerd, uiteraard door een bevoegd docent. Tevens worden er cursussen georganiseerd naar Ibiza. Binnenkort volgt er meer informatie over Comunicando.


Wilt u al eerder meer weten? Vraag dan de brochures aan! Klik op contact bovenin de pagina en vermeld erbij dat u Spaans wilt leren!


Ook kunt u contact met ons opnemen via onderstaand adres: of de website van comunicando Klik hier!


Comunicando

R.M. Kruysen

Copernicusstraat 268

2561 XG Den Haag (Kaart en route beschrijving, klik hierTel en fax: 070-3620557

e-mail: comunicando@zonnet.nl


WESTERN UNION

Western Union is een Amerikaans bedijf die zich al jaren bezighoud met het veilig, snel en correct versturen van gelden over de gehele wereld. Eigenlijk een hele prestatie en volledig onder controle, bezoek de website van western Union.


Cash is the Perfect Gift. Visit www.westernunion.nl to send free e-cards this holiday season!






DISCO VERHUUR

DISCO !Radio Latin Import en haar DJ's kunt u inhuren voor uw verjaardag, jubileum, feest, bedrijfsfeest of wat voor evenement ook
Wij zorgen voor de beste Zuid-Amerikaanse muziek op het juiste moment.
Alle soorten muziek zoals Salsa, Merengue, Bachata, Vallenatos, Cumbia en veel meer hebben wij voor u in huis, tot de allernieuwste muziek !

Wilt u ons inhuren? dat kan stuur een E-mail naar evenementen@latinomedia.nl en geef op om wat voor feest het gaat, hoeveel personen er komen, van welk tijdstip tot einde uw evenement duurt en waar het wordt gehouden!

Onder onze standaard prijs voor 5 uur draaien wordt het volgende verstaan:

- Professionele geluidsinstallatie (voldoende voor een zaal 300 personen)
- 2 DJ's met een gigantische collectie Zuid Amerikaanse muziek
- Transportkosten tot 50 km gerekend vanuit Den Haag Prijs: € 325,00(incl 19% BTW)
- Vind het feest plaats op een afstand meer dan 50 km buiten Den Haag, rekenen wij boven de standaard 50 kilometer € 0,40 per
gereden kilometer (retourprijs )
- Voor ieder uur meer dan de standaard 5 uren, wordt per extra uur een bedrag in rekening gebracht van € 50,00.

Onze disco kunt u aanvullen tot een volledig programma, waarbij u de keuze heeft uit: Folklorische dansgroepen, Dansshows Salsa, Samba, Mambo en meer, Zuid Amerikaanse orkesten, ofwel wat u wilt maken wij compleet! De prijs hiervan gaat op aanvraag.Wij hopen u op deze wijze van dienst te kunnen zijn en zorgen voor een gezellige Zuid Amerikaanse voorstelling !